Atacatorul din Oregon a căutat în special studenții creștini

Atacatorul care a ucis ieri 15 persoane în campusul colegiului Umpqua din Oregon a căutat în special studenții creștini, titrează New York Post.

Conform unui martor, Chris Harper-Mercer „îi întreba pe rând pe cei din clase care este religia lor: ‘Ești creștin?’ și îi cerea dacă este creștin, să se ridice în picioare. Și după ce se ridica spunea: ‘Bine, pentru că ești creștin, îl vei vedea pe Dumnezeu într-o secundă.’ Și apoi îl împușca.”

La auzul tirului de împușcături zona campusului s-a transformat într-un haos general. Un alt martor a povestit cum o femeie de vârstă mijlocie a încercat să blocheze ușa de acces pentru a preveni pătrunderea atacatorului dar a fost împușcată de mai multe ori în stomac.

Un elev a descris pe contul său de Twitter cum victimele erau întrebate dacă sunt creștine și apoi împușcate în cap. „În cazul în care au negat sau nu au răspuns, au fost împușcate în picioare.”

Harper-Mercer avea 26 de ani și conform unor postări de pe internet disprețuia orice religie organizată dar adera la neo-păgânism și vrăjitorie Wicca. În alte postări se declara simpatizant al metodelor de acțiune a unor organizații teroriste.

„Acesta fost ucis într-un schimb de focuri în afara uneia dintre sălile de clasă”, a declarat șeriful regional John Hanlin pentru New York Post. Atacatorul a folosit patru arme – trei pistoale și o pușcă.

Atacul din Oregon este al 294 tir de împușcături din Statele Unite din acest an soldat cu mai mult de patru victime conform Tracker Mass. Adresându-se națiunii americane, Barack Obama a deplâns faptul că aceste evenimente au devenit o rutină în America.

Leave a Reply