Prietenii Parcului IOR: ”Vrem un sector verde, nu betoane!”

După anunțarea de către primarul Robert Negoiță a intenției de renunțare la proiectul de construire în parcul IOR, cetățenii sunt în continuare în alertă deorece în fiecare zi șantiere noi se deschid în parcul IOR și în întreg sectorul 3 afectând spațiul verde.

“Cauzele protestului nostru civic anunțat de Prietenii Parcului IOR nu dispar odată cu acest anunț al Primăriei. Dorim să fie oprită betonarea aleilor, înlocuirea ierbii cu gazon, construcțiile monstruoase de toalete publice (roz), sistarea șantierelor de tot felul care poluează aerul si poluează fonic parcul IOR. Dorim transparență cu privire la contractele de întreținere a parcului si costurile acestora. Dorim reintegrarea în Parcul IOR a celor 12 hectare retrocedate ilegal! În plus, vrem să transmitem un mesaj de încurajare pentru alte grupuri care luptă pentru protejarea spațiului verde din oraș. Victoria noastră este un semnal pozitiv că se poate. Și e necesar că lumea să afle că suntem din ce în ce mai mulți cei care protejăm cetățenii de abuzuri”.
Următoarea acțiune anunțată pe pagina Prietenii Parcului IOR este vineri, 28.11.2014, ora 14:00, când la Colegiul Matei Basarab va avea loc sedința ordinară a Consiliului Local Sector 3. Ordinea de zi nu abordeaza anularea PUD-ului pentru proiectul construcției din parc. Cetățenii doresc să se asigure că proiectul va fi anulat definitiv.

Lasă un răspuns