La drum

Prima tură cu „buburuza”

Au fost 9.000 de kilometri, 10 țări, 3 luni și 13 zile. Am făcut „camper-schooling”, am fost vizitați de doamna Varicella, am rămas fără încălzire în Alpi, am intrat ilegal pe o autostradă din Italia. Toate s-au terminat însă cu bine, slavă Domnului: Buzuruza este pe patru roți în parcare iar noi îngropați în bagaje și o tonă de nostalgii…

Contabilicește vorbind motorina a costat cam 250 de euro pe lună, de două ori mai mult decât consum în București. Nu am circulat pe autostrăzi decât când a fost cazul. Întreținerea am calculat-o aproximativ la 15 (cincisprezece) euro pe lună. Gaz, apă și curent. În București plătim în medie 80 de euro!!

Am dormit o singură noapte în camping. Restul nopților au fost lângă cetăți sau ruine, în parcările orașelor, pe malul mării, la supermarket, lângă Mureș sau lacul Garda, în parcarea mănăstirii Nera sau bară la bară cu „tiriștii”  lângă un han generos (aș reveni cu drag oricând la Paprika din Magyaroszag…).

Probabil cel mai tensionat moment a fost în Thasos când, parcați pe un dig, am fost zgâlțâiți de valuri de ploaie și furtună întreaga noapte, prilej de a reflecta la coeficientul de rezistență și dezintegrare al buburuzei.

Am schițat câteva idei din călătorie, sper să le postez zilele următoare.

Cât suntem încă pe pace, bine v-am găsit! 🙂

One thought on “Prima tură cu „buburuza””

Leave a Reply